Pàgines

diumenge, 24 de febrer del 2013

La Flama de la Llengua Catalana arriba a Montserrat

L’esdeveniment de caràcter festiu i reivindicatiu porta 44 anys celebrant-se


El Pare Abat de Montserrat ha rebut als portadors de la flama (FOTO: Abadia de Montserrat)

Barcelona, 24 de febrer de 2013. – Montserrat ha acollit aquest matí l’acte final de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Es tracta d’un esdeveniment anual impulsat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que vol expressar la voluntat ciutadana de mantenir viva la llengua catalana. Cada any una de les entitats que formen part de la FEEC s’encarrega de l’organització de l’acte, sent enguany l’Agrupació Excursionista de Catalunya que ho ha fet en el marc de la celebració del seu centenari.

Centenars de persones han pujat a Montserrat per assistir a l’encesa i renovació de la simbòlica Flama de la llàntia a l’atri de la Basílica del monestir. L’acte també ha comptat amb els parlaments del president de l’Agrupació, Josep Tapias, el coordinador de la Flama de la Llengua Catalana, Miquel Soler i el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.  

La Flama de la Llengua Catalana va encendre’s el passat diumenge 3 de febrer a Prada de Conflent davant la tomba de Pompeu Fabra i fins avui ha visitat diversos llocs emblemàtics de Catalunya com el cim de Tossal del Rei, el Parlament o la Sagrada Família. La tradició va iniciar-se l’any 1968 per commemorar el centenari del naixement de Pompeu Fabra. Després d’un parèntesi d’un any, la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana se celebra ininterrompudament des de 1970. 


Recull de tuits de l’esdeveniment:

3 comentaris:

  1. Por Dios... ¿por qué algunos mezclan politica con iglesia? En teoría, Dios nos enseña a amarnos no a enfrentarnos..

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llengua és cultura, i la religió sempre ha donat suport a la cultura. Visca Catalunya!
      Per cert, avui n'erem més de centenars

      Elimina
  2. Totalmente de acuerdo con el de arriba. La iglesia debería ser imparcial en los conflictos políticos

    ResponElimina