Pàgines

dissabte, 16 de febrer del 2013

El Museu de Montserrat es prepara per rebre les exposicions de Jordi Fornas i Waltraud Maczassek

La primera s’obrirà el 4 de març i la segona el 15 del mateix mes



La sala Pere Pruna se centrarà en l’obra de l’alemanya Waltraud Maczassek (FOTO: Galeria Ignacio de Lassaleta)


Barcelona, 16 de febrer del 2013. - Aquesta nova temporada acollirà a l’Espai d’Art Pere Pruna el pintor i grafista català Jordi Fornas. L’altre sala temporal, la sala Daura, se centrarà en una artista d’arrels alemanyes que avui dia viu al Penedès: Waltraud Maczassek. Les dues mostres juntes ocuparan tot l’espai disponible per a les exposicions temporals que ha quedat lliure ara que Lamentacions de Javier Pérez ha acabat.

dijous, 14 de febrer del 2013

El Museu de Montserrat presenta l’activitat familiar “Les mòmies parlen”

La visita tindrà lloc dissabte i es basarà en el món de l’antic Egipte


El Museu acull una de les col·leccions d’art del Món Antic més importants de Catalunya. (FOTO: Museu de Montserrat)
Barcelona, 14 de febrer del 2013.- L’activitat està dirigida principalment a famílies amb nens d’entre 7 i 12 anys. L’objectiu és que els més petits coneguin les característiques més rellevants de la civilització egípcia, com la importància del Nil, l’inici de l’escriptura, la vida diària dels seus ciutadans o el procés de momificació. Per fer-ho, s’utilitzaran multitud d’objectes d’aquesta època, la gran majoria dels quals van ser donats al Museu l’any 1906 pel Pare Bonaventura Ubach.

dimecres, 13 de febrer del 2013

Les visites al Museu de Montserrat augmenten un 10% durant el 2012

Més de 157.000 turistes han entrat a la instal·lació
FONT: Elaboració pròpia a partir de les dades de l’Abadia de Montserrat

Barcelona, 13 de febrer del 2013.- El nombre de persones que ha visitat el Museu durant el 2012 ha passat de 142.690 a 157.415, la millor xifra en els darrers deu anys. Això significa que més d’un 7 % dels turistes que arriben a Montserrat accedeix al Museu, un punt més que l’any 2011. Aquest percentatge ha crescut des de l’any 2009, quan quasi no superava el 5%. En aquest últim any cal destacar l’exposició Donacions, que ha tingut una gran rebuda per part del públic. En ella es repassaven les obres més importants que van ser donades al museu durant la darrera dècada.  

L’abadessa del Monestir de Sant Benet creu que el Papa ha pres “una decisió lliure i intel·ligent”

Opina que amb aquesta acció “Benet XVI ha sabut estar al seu lloc”

Montserrat Vinyes fa divuit anys que és l’abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat (FOTO: LaFlama)

Barcelona, 13 de febrer del 2013. – La germana Montserrat Vinyes, abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat, ha afirmat aquest matí en el programa “El Primer Cafè” de Ràdio Estel que la decisió del Papa Benet XVI d’abandonar el seu càrrec ha estat la correcta. “Quan una persona no es veu en cor de dirigir una gran institució és millor que ho deixi” assegura la religiosa.

L’Obra Social “La Caixa” dóna una pintura barroca al Museu de Montserrat

Titulada “Verge de Montserrat”, l’obra és un oli sobre tela d’autor desconegut

Amb aquesta donació, l’entitat bancària pretén contribuir a l’ampliació del fons del Museu de Montserrat. (FOTO: Abadia de Montserrat)  


Barcelona, 13 de febrer del 2013. – El quadre mostra una Mare de Déu asseguda, en posició frontal i de cos sencer amb el nen Jesús als braços i la muntanya de Montserrat de fons. És probable que la imatge formés part d’una orla de flors ja que el llenç sembla retallat a una mida de 58,8 x 48,5 centímetres.

dimarts, 12 de febrer del 2013

L’exposició temporal "Lamentacions" va rebre ahir els últims visitants

Ha estat la primera instal·lació artística d'art contemporani que s'exposa el Museu de Montserrat


La instal·lació portava oberta des de l'11 d'octubre de l'any passsat i va tancar ahir, dia 11 de febrer (FOTO: Adrià Ballonga)

Barcelona, 12 de febrer del 2013.- Lamentacions l'ha realitzat l’artista basc Javier Pérez i l'ha comissariat Teresa Blanch. La instal·lació ocupava totes les dues sales d’exposicions temporals del museu: la sala Pere Daura i l’espai d’art Pere Pruna. El punt fort de la mostra d'art és el conjunt de disset campanes de vidre negre que, dins una sala fosca i amb música, repicaven constantment, amb mans de vidre transparent com a pèndols. Ara bé, no era la única performance de Javier Pérez, ja que també es trobava un rosari fet amb calaveres de bronze a mida natural, i una corona d’espines realitzada amb vidre polit.

dilluns, 11 de febrer del 2013

El Pare Abat de Montserrat veu en la renúncia del Papa un acte "d’un gran sentit de responsabilitat”

El Papa Benet XVI ha anunciat avui que abandonarà el pontificat el 28 de febrer



Barcelona, 11 de febrer del 2013. - El Pare Abat Josep Maria Soler ha rebut “amb sorpresa” la renúncia a l’exercici del ministeri Petrí del Papa Benet XVI. Segons les seves paraules, Benet XVI ha demostrat “un gran amor a l’Església i a la Humanitat” al deixar pas a una persona “que amb més vigor i joventut podrà prestar aquest servei”.

El total d’usuaris de l’aparcament de Montserrat baixa un 4% en el 2012

Només un quart dels turistes va accedir al recinte mitjançant el cremallera



Barcelona, 11 de febrer del 2013. – Una de cada tres persones que va visitar el santuari de Montserrat durant el 2012 ho va fer amb el seu cotxe particular segons les dades publicades pel Patronat de la MuntanyaMalgrat una lleugera davallada respecte a altres anys, la gran majoria dels turistes montserratins continua utilitzant l’aparcament del recinte, on hi han estacionat gairebé 200.000 cotxes en l’últim any. El pàrquing es completa amb un total de 17.949 autobusos i 3.069 motos, unes mil menys que l’any passat.