Pàgines

dissabte, 16 de febrer del 2013

El Museu de Montserrat es prepara per rebre les exposicions de Jordi Fornas i Waltraud Maczassek

La primera s’obrirà el 4 de març i la segona el 15 del mateix mes



La sala Pere Pruna se centrarà en l’obra de l’alemanya Waltraud Maczassek (FOTO: Galeria Ignacio de Lassaleta)


Barcelona, 16 de febrer del 2013. - Aquesta nova temporada acollirà a l’Espai d’Art Pere Pruna el pintor i grafista català Jordi Fornas. L’altre sala temporal, la sala Daura, se centrarà en una artista d’arrels alemanyes que avui dia viu al Penedès: Waltraud Maczassek. Les dues mostres juntes ocuparan tot l’espai disponible per a les exposicions temporals que ha quedat lliure ara que Lamentacions de Javier Pérez ha acabat.

L’exposició que gira entorn el català s’anomenarà Jordi Fornas, pintor. Comissiariada per Sílvia Muñoz d’Imbert, estarà vigent des del 4 de març fins el 9 de juny i constarà d’un recorregut per les obres més importants d’aquest artista de múltiples facetes. Jordi Fornas va començar com a grafista a la revista catalana Serra d’Or però també va treballar com a dissenyador artístic. Va formar part d’un grup d’intel·lectuals que als anys 60 va intentar renovar i modernitzar la cultura catalana. Tot i així, és un artista poc conegut i amb aquest homenatge pòstum el Museu de Montserrat pretén donar ressò a la seva obra.

Waltraud Maczassek exposarà, dies més tard, Universos Paral·lels. Aquesta mostra estarà comissariada pel crític Josep Corredor-Matheos, i estarà composta d’un conjunt de quadres pictòrics que ensenyen cèl·lules i molècules, així com formes de vida molt primitives. Maczassek li dóna molta importància a la naturalesa i l’origen de la vida en aquesta, per això aquest interès en les petites partícules. Tampoc deixa de banda la representació particular d’aquells paisatges catalans que l’han impressionat, que són una part important dels seus quadres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada