Pàgines

dissabte, 23 de febrer del 2013

Acord de cooperació entre l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Abadia de Montserrat 2025 pels propers tres anys

L'alcalde de la capital catalana i el Pare Abat de Montserrat van signar el conveni ahir a la tarda


Xavier Trias va visitar ahir el Monestir de Montserrat, acompanyat del tinent d'alcalde i del director de l'alcaldia. (FOTO: Abadia de Montserrat)


Barcelona, 23 de febrer del 2013.- Ahir a la tarda es va signar l'acord que unirà Barcelona i Montserrat com a col·laboradors mutus. L'Ajuntament dela ciutat i la Fundació Abadia de Montserrat 2025 treballaran junts per definir i impulsar totes aquelles accions que els són d'interès comú i que serviran per millorar els aspectes socials dels àmbits que els són propis, com la rehabilitació cultural i ecològica o el turisme. Aquest conveni estarà vigent durant els propers tres anys i, un cop acabi, es veurà si es renova o no depenent dels objectius assolits i els beneficis socials i culturals obtinguts.

divendres, 22 de febrer del 2013

El monjo montserratí Bernabé Dalmau publica un llibre per infants sobre la figura de Sant Benet de Núrsia

El llibre pertany a la col·lecció Sabies qui? i ha estat editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat

Benet de Núrsia va ser el creador de l’orde religiosa de Sant Benet, a la que pertanyen els monjos de Montserrat (FOTO: Abadia de Montserrat)


Barcelona, 22 de febrer de 2013.- Benet de Núrsia està dirigit a nens de més de 6 anys i compta amb fotografies i il·lustracions de Sebastià Serra. El text està escrit en clau montserratina, és a dir, situa la vida de Sant Benet de Núrsia en l’àmbit de la muntanya de Montserrat. El Pare Bernabé Dalmau explica que el motiu d’això és que “els nens catalans saben fàcilment que Montserrat té una muntanya singular, un dels millors cors de nens del món i uns monjos amb el seu Pare Abat”.

dijous, 21 de febrer del 2013

El Museu de Montserrat és premiat com a Millor Iniciativa Artística 2012

El guardó l'ha atorgat l'Associació Catalana de Crítics d'Art

El director del museu ha valorat molt positivament la concessió d'aquest premi (FOTO: Lluís Bages)

Barcelona, 21 de febrer de 2013.- L'ACCA ha anunciat que guardonarà el Museu de Montserrat per “la seva decidida aposta per l'art contemporani”. D'aquesta manera, es premia la iniciativa que impulsà el museu per introduir l'art contemporani a les seves exposicions temporals l'any 2005. Qui va tenir la idea va ser el Pare Josep de C. Laplana, actual director del museu. Laplana ja va ser premiat per la mateixa Associació Catalana de Crítics d'Art l'any 2004, amb la publicació de l'Obra completa de Santiago Russinyol, que va tenir el suport de Mercedes Palau-Ribes.

dimecres, 20 de febrer del 2013

Montserrat tornarà a ser la meta de la Ruta dels Tres Monestirs

La caminada de resistència se celebrarà el proper diumenge 10 de març

L’hora de sortida està programada per les 6h del matí, sent el tancament a les 19.30h (FOTO: Mònica Angla)

Barcelona, 19 de febrer del 2013. - La tretzena edició de la ruta començarà al monestir de Sant Cugat del Vallès i passarà pel de Sant Llorenç del Munt fins arribar a Montserrat.  Els més de 52 quilòmetres d’itinerari transcorren per diversos camins emblemàtics de fins a 2.000 metres de desnivell positiu i 1.300 de negatiu.

dilluns, 18 de febrer del 2013

El cost d’anar a Montserrat en transport públic s’incrementa un 38% des de 2003

L’augment mitjà ha estat de 50 cèntims per any
 

FONT: Elaboració pròpia a partir de les dades de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Barcelona, 18 de febrer del 2013. - El bitllet d’anada i tornada del cremallera de Montserrat costa actualment 9’50 €, quan fa deus anys estava fixat en els 6 €. De fet, fins el 2006 aquesta taxa es va mantenir estable i va ser a partir del 2007 que va començar a augmentar any rere any. El màxim increment interanual es va produir entre el 2007 i el 2008, quan el preu va passar de 6’30 € a 7’30€.