Pàgines

dimecres, 13 de febrer del 2013

L’Obra Social “La Caixa” dóna una pintura barroca al Museu de Montserrat

Titulada “Verge de Montserrat”, l’obra és un oli sobre tela d’autor desconegut

Amb aquesta donació, l’entitat bancària pretén contribuir a l’ampliació del fons del Museu de Montserrat. (FOTO: Abadia de Montserrat)  


Barcelona, 13 de febrer del 2013. – El quadre mostra una Mare de Déu asseguda, en posició frontal i de cos sencer amb el nen Jesús als braços i la muntanya de Montserrat de fons. És probable que la imatge formés part d’una orla de flors ja que el llenç sembla retallat a una mida de 58,8 x 48,5 centímetres.

Tant l’autoria com la data exacta són desconegudes, però s’ha pogut determinar que és de l’època barroca per la iconografia de l’obra. A banda de les faccions tosques i inexpressives de la verge, una altra dels detalls que permeten datar la pintura és la corona mexicana que llueix la Mare de Déu que no va començar a representar-se fins l’any 1658.

El Pare Abat de Montserrat Josep Maria Soler ha presidit l’acte de donació de l’obra que també ha comptat amb la presència del secretari general de la Fundació “la Caixa”, Lluís Reverter, i el director del Museu de Montserrat, el Pare Josep de Calassanç Laplana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada