Pàgines

dissabte, 9 de febrer del 2013

La capella de la Santa Cova es reobre avui

Porta tancada des del passat 14 de gener


La revisió tècnica del funicular ha estat el motiu del tancament

Barcelona, 9 de febrer del 2013. - Fins avui, la cova només obria els caps de setmana seguint l'horari d'hivern des de les 11:30h fins les 16:15h. Tot i que es pot pujar a peu, la gran majoria dels visitants de la Santa Cova utilitzen el funicular per desplaçar-se fins allà. D'aquesta manera, la comunitat religiosa de Montserrat aprofita la revisió tècnica del mitjà de transport per tancar la capella.

divendres, 8 de febrer del 2013

L’Ateneu Barcelonès acull un acte d’homenatge al Pare Abat Marcet

Centenars de persones es van congregar ahir a la institució de la Ciutat Comtal  

  El Pare Marcet va ser Pare Abat de Montserrat durant 33 anys (FOTO:  Catalunyareligió.cat)

Barcelona, 8 de febrer del 2013. – L’abadia de Montserrat continua celebrant el centenari de la benedicció abacial del Pare Abat Antoni M. Marcet amb un acte que va servir de complement a la missa oficiada el passat dissabte 26 de gener. L’homenatge, celebrat ahir a l’Ateneu Barcelonès.

dimecres, 6 de febrer del 2013

Montserrat supera els dos milions de visitants anuals el 2012

És la segona xifra més elevada dels darrers deu anys



Barcelona, 5 de febrer del 2013 - Montserrat va rebre el passat any 2012 un total de 2.182.252 de persones, segons les dades del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Aquesta xifra representa un descens del 4% en comparació amb els 2.278.671 visitants del 2011. Durant els últims deus anys s’han registrat dades molt semblants (superiors als 2 milions de visitants), exceptuant els casos dels anys 2003 i 2009. En aquests anys el nombre de visitants va estar lleugerament per sota dels 2 milions.

dimarts, 5 de febrer del 2013

Montserrat perd més d’un 30% dels monjos en els últims quinze anys

Tot i la disminució de vocacions, el monestir continua sent un dels més poblats


El pare Joan Carles Elvira és el responsable de la formació de novicis i postulants al monestir (FOTO: Néstor Arrabal)

Barcelona, 4 de febrer del 2013. – En l’actualitat la comunitat de Montserrat consta de 68 monjos. El curs passat van entrar dos novicis i s’esperen dos més per l’any vinent. Malgrat la disminució de noves entrades respecte a d’altres èpoques, no hi ha preocupació al monestir, ja que la continuïtat de moment està assegurada amb monjos de totes les generacions, essent el més jove de 30 anys.