Pàgines

dissabte, 9 de febrer del 2013

La capella de la Santa Cova es reobre avui

Porta tancada des del passat 14 de gener


La revisió tècnica del funicular ha estat el motiu del tancament

Barcelona, 9 de febrer del 2013. - Fins avui, la cova només obria els caps de setmana seguint l'horari d'hivern des de les 11:30h fins les 16:15h. Tot i que es pot pujar a peu, la gran majoria dels visitants de la Santa Cova utilitzen el funicular per desplaçar-se fins allà. D'aquesta manera, la comunitat religiosa de Montserrat aprofita la revisió tècnica del mitjà de transport per tancar la capella.
 La Santa Cova té una important tradició popular. Segons explica la llegenda, uns nens van trobar allà una imatge de la mare de Déu, una estàtua molt peculiar, ja que era morena. Tot i que la imatge original no es troba a la Santa Cova, allà hi ha una reproducció d'aquesta, que remet a la llegenda popular.
Avui dia, el santuari de la Santa Cova és bàsicament un espai de devoció més de Montserrat. La zona és visitada per excursionistes, penitents i turistes de tot el món. També és un lloc on la gent deixa tota mena d'objectes personals i escrits biogràfics a mode d'exvots per donar les gràcies a la mare de Déu. La comunitat religiosa de Montserrat buida les seves capelles d'aquests exvots deixats pels fidels un cop al mes, degut a l'enorme quantitat que s’hi acumulen i la cova no n'és una excepció. S'hi troben tota mena de donacions, escrits biogràfics...
La cova va ser pensada, en un començament, com un lloc per dur a terme la vocació eremítica. El germà Vicenç Santamaria, encarregat del manteniment de la Santa Cova, explica que "Montserrat va perdre la tradició eremítica amb l'arribada de les tropes de Napoleó, l'any 1811, i aquesta no es va recupera fins l'any 1964, quan el pare Estanislau Llopard va anar a viure com a ermità a la Santa Cova". Degut a l'interès turístic, avui dia la cova atrau un nombre molt elevat de visitants i, per tant, es difícil dur a terme la vida d'ermità. Els monjos que fan vida allà, principalment acullen el pelegrí que ve a fer una entrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada