Pàgines

dijous, 21 de febrer del 2013

El Museu de Montserrat és premiat com a Millor Iniciativa Artística 2012

El guardó l'ha atorgat l'Associació Catalana de Crítics d'Art

El director del museu ha valorat molt positivament la concessió d'aquest premi (FOTO: Lluís Bages)

Barcelona, 21 de febrer de 2013.- L'ACCA ha anunciat que guardonarà el Museu de Montserrat per “la seva decidida aposta per l'art contemporani”. D'aquesta manera, es premia la iniciativa que impulsà el museu per introduir l'art contemporani a les seves exposicions temporals l'any 2005. Qui va tenir la idea va ser el Pare Josep de C. Laplana, actual director del museu. Laplana ja va ser premiat per la mateixa Associació Catalana de Crítics d'Art l'any 2004, amb la publicació de l'Obra completa de Santiago Russinyol, que va tenir el suport de Mercedes Palau-Ribes.

L'Associació Catalana de Crítics d'Art és una associació de professionals de l'àmbit de la crítica i l'estudi de l'art. Va ser fundada l'any 1978 a la ciutat de Barcelona, on encara avui té la seva seu. L'associació concedeix un seguit de premis cada any, anomenats Premis ACCA de la Crítica d'Art. Els guardons els proclama l'Assemblea General d'aquesta entitat després d'un debat obert sobre els fets artístics més remarcables de Catalunya. El premi atorgat al Museu de Montserrat, doncs, posa a l'entitat com a model d'inversió en art contemporani i en artistes actuals.

El Museu de Montserrat aposta cada cop més per l'art contemporani. La passada exposició, el muntatge Lamentacions de Javier Pérez, va estar nominada al premi a la Millor Exposició de la mateixa associació de crítics. El museu fa exposicions temporals cada 3-4 mesos de forma periòdica des de fa anys, i es pretén que això sigui així per llarg termini. D'aquesta manera, el museu té previst tirar endavant dues exposicions més, una de les quals presenta una artista contemporània, Waltraud Mackzassek. La data prevista per aquesta última és el dia 15 de març. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada