Pàgines

dimarts, 29 de gener del 2013

Les obres de reforma del santuari de Montserrat estaran acabades a finals de Setmana Santa

La millora dels espais es va iniciar l’any 2000



El revestiment de la plaça ja està gairebé acabat (FOTO: Adrià Ballonga)

Barcelona, 29 del gener 2013. - Les obres fa temps que estan en marxa: la primera reforma estructural del complex es va dur a terme l'any 2000, ja que els forts aiguats que van caure el juny d'aquell mateix any van deixar malmesa la instal·lació. L'Abadia de Montserrat va decidir dur a terme un projecte de reforma de les places de davant la Basílica però, degut a la falta de pressupost, les obres es van aturar. 

El 2010, es van recomençar les obres que havien quedat inacabades. La nova reforma, d'un pressupost de gairebé 5 milions d'euros, està finançada pel Ministeri de Vivenda. Avui dia la remodelació encara està en marxa, però el seu final és proper. El primer que es va fer va ser acabar de revestir les places amb plaques de prefabricat de pedra. El revestiment de la plaça superior ja està acabat, però a la plaça inferior l'obra encara es manté vigent. Amb aquesta reestructuració es pretén eliminar els desnivells que hi havia a les dues places, i fer-les mes còmodes pel públic.

Una altre obra va ser la millora dels fonaments de la plaça superior. Aquesta intervenció ha quedat a mitges ja que s'han descobert unes parets d'origen medieval i que ara estan en procés de recuperació. El descobriment dels murs medievals ha comportat un canvi en el projecte, que ara pretén deixar un espai de 1000m2 per sota d'aquesta plaça, que servirà com a ampliació del museu. La feina que encara queda pendent és la reforma de les voreres i de l'asfalt del carrer principal que condueix cap al santuari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada