Pàgines

dijous, 24 de gener del 2013

L’Escolania de Montserrat reprèn el 2013 acabant el cicle de Nadal

Després d’una gira a Moscou torna a Catalunya per actuar a Sant Feliu de Llobregat

Els beneficis del concert de cloenda estaran destinats a Càrites 
(FOTO: Escolania de Montserrat).

Barcelona, 24 de gener del 2013. – El cicle de concerts de Nadal va començar el passat 30 de novembre a l’església de St. Josep de l’Hospitalet de Llobregat, i acabarà aquest divendres amb l’últim concert de l’Escolania a la catedral de Sant Feliu de Llobregat. L’actuació serà dirigida pel compositor català Bernat Vivancos que des del 2007 és director musical dels escolanets.

En el present cicle cal destacar dos concerts que van ser representatius, a part del d’inici i el de cloenda. Un d’ells és el que es va fer al 14 de desembre a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona, on tots els beneficis van ser destinats a la Fundació Lluita contra la Sida. L’altre es va fer a l’església de Sant Adrià del Besòs, el 20 de desembre, en ocasió al mil·lenni de la ciutat.

L’Escolania ha començat amb força aquest nou any perquè, a més de les acaballes del cicle nadalenc, va fer una gira per Moscou. Els escolanets van visitar la capital russa entre el 14 i el 18 de gener, i un dia abans de marxar van cantar davant unes 2.000 persones al Moscow Intenational House of Music. Concretament a la sala més gran i nova, anomenada Svetlanov Great Hall, coneguda per tenir l’orgue més monumental de tota Rússia.

Aquesta és la tercera vegada en dos anys que l’Escolania de Montserrat visita Rússia. L’última visita va ser a la catedral catòlica de Moscou, al gener del 2011 i, abans, a la gran sala Philarmònica de Sant Petersburg. Tots els concerts també els ha dirigit Bernat Vivancos i, en aquest últim, el piano estava en mans de Vicenç Prunés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada